Madárbemutató

A kényelmes kerti pihenőhely körül kialakított bemutatórészen folyamatosan nyomon követhetjük a bemutató röpdében élő vándorsólymok életét.

A röpde körül elhelyezett hat bemutatóálláson a nappali ragadozó madarak közül  a kabasólyom, a vörös vércse, a darázsölyv, az éjszakaiak közül a macskabagoly, az erdei fülesbagoly és a gyöngybagoly egy-egy példánya figyelhető meg testközelből. A bemutatómadarak egytől-egyig olyan példányok, amelyek maradandóan sérültek vagy állatkertből származnak, tehát a szabad életre alkalmatlanok. Éjszaka a zárt röpdékben szabadon mozoghatnak, nappal a kerti ülőkéken pihennek.

A gólyaudvar betekintő ablakán keresztül testközelből figyelhetjük a telepen gondozott fehér gólyák, nagy kócsag és egerészölyvek mindennapjait.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a nyitott bemutatóállásokra kihelyezett madarak - biztonságuk érdekében - állandó felügyeletet igényelnek, ezért azok csak hétköznapokon tekinthetők meg. Hétvégén a bemutató röpdében élő vándorsólymok, a gólyaudvar lakói, a gólyák és gémek láthatók.


Tetszett az oldal? Oszd meg Facebookon!